Прашања и одговори - Ксиан Домашен технологија копродукции, ООД

Најчесто поставувани прашања

Влага геосинтетици материјал

1: Каде се наоѓа вашата компанија?  

А: Нашата компанија се наоѓа во Ксиан, провинцијата Шанкси, Кина.

Прашање 2: Можете ли да дадете примерок за нас?

О: Да, ние може да се испрати бесплатни примероци, но корисникот треба да се обрне на товар.

 В3: Која е вашата минимум цел количество? 

A: минимум цел количество е 5000 квадратни метри, но тоа може да се преговара.

 Q4: Што е вашиот начин на плаќање?

A: T / T, Western Union, L / C ...

 П5: Што е вашето време за испорака?

A: производство на време обично чини 3-5 дена, производство способност: 5000-7000 квадратен метар дневно.

систем за третман на вода RO

Какви видови на извори на вода не се третираат?

Обратна осмоза е идеално решение за третман на вода во повеќето типови на water.tap вода, исто така познат како извори на општините, undergroundwater, која вклучува соленкасти вода и солена вода. Најголемата разлика меѓу овие три вида е вкупната содржина на растворени цврсти материи (TDS) на секој тип. Како по правило на палецот, Американското здружение за здравство бара вода за пиење е под 2.000 PPM TDS.Reverse осмоза често се користи во средина со вода од чешма да се намали цврстина, или остатоци депонирани во вода да патуваат во метални цевки. Вкупно растворени цврсти материи често е цел на прочистување на водата во вода од чешма systems.Underground резервоари на вода често се соленкасти, што значи дека тие содржат големи количини на сол, но не доволно за да се смета за солена вода. Подземните води се најчесто се пречистуваат за земјоделството индустрија, рударството. Подземните води е исто така ценети Цел на флаширање индустрија, бидејќи на уникатен минерални комбинации често имаат привлечен вкус.
Солена вода обратна осмоза (понекогаш се нарекува бигор) е вртење на солена вода во вода за пиење. Океанската вода има до 45.000 PPM TDS. Најголемата употреба на бигор доаѓаат во обезбедување на вода во области кои немаат редовно снабдување со вода за пиење.

Дали е потребно предтретман?

Тоа е многу важно што се хранат со вода да се подготват за заштита на мембрана од fouling предизвикува предвремено failure.The мембрана е изградена од порозна материјал кој овозможува водата да помине, но одбива до 99% од растворени цврсти материи на површината. Растворените соли се концентрирани одбие вода (саламура поток), каде што се испуштаат во отпад. Отстранување работи пред се клучни за да им се овозможи на системот RO го направи она што требаше да do.As RO систем продолжува да работи, растворени и суспендирани материи во водата за храна имаат тенденција да се акумулираат по површината на мембраната. Ако овие материи се дозволени да се изгради, тие на крајот го ограничи премин на водата низ мембрани, што резултира со губење на автопат. (Капацитет на пропусната моќ на мембраните е честопати се нарекува стапка флукс, и се мери во литри на квадратен нога на мембраните површина на ден.)

Дали е потребно да се анализа на вода?

А детална хемиска анализа (LSI, SDI или CFI) на храна вода RO е апсолутна неопходност за идентификување на потенцијалните foulants. Ова треба да вклучува мерење на цврстина (калциум и магнезиум), бариум, стронциум, алкалност, pH, и хлор. Податоците од хемиската анализа може да се користи од страна на инженери дизајнирање на системот за да се одреди оптималната

мембрана низа што и двајцата ќе се намали тенденцијата на обем и депозит формирање и да го зголеми обновување и стапка на проток.

Што ја одредува точната pretreatments за одредена RO?

Со еден збор: анализа. Секој извор на вода е различен, и никогаш не се знае што е во водата, додека не го анализираат. анализа на водата, LSI, SDI или CFI вредности се користи за да се утврди точната предтретман барања за одредена RO систем. Бидејќи водата материјали значително се разликуваат од една до друга локација, секое барање предтретман ќе бидат различни.

треба да се води на храна за да се ублажи со RO?

Јонска размена е популарен метод за ублажување и намалување на потенцијалот за формирање минерални скала на површината на мембраната. Јонска размена омекнување користи натриум како замена за scaleforming јони како што се калциум, магнезиум, бариум, стронциум, железо и алуминиум за да се спречи оштетување на елементи мембрана. форми на натриум многу растворливи соли, кои се лесно отфрлен од Осмоза Систем Обратно и не можат лесно да формираат минерални скали на површината на мембраната. A sodiumcycle за омекнување е регенериран со натриум хлорид солена вода. Потрошените regenerant, заедно со плакнење со вода омекнувач, мора да биде разрешен на отпад. Тоа е поради тоа, размена на јони се препорачува за апликации кои имаат висока содржина метал во третираната вода.

 потребно е киселина инјекција?

Исто како кисели решенија не се добри за мембрани, сода решенија се исто толку штетни за мембрана елементи. инјектирање киселина може да биде вклучена во предтретман систем RO за контрола на pH и да се минимизираат скала-формирање на тенденцијата на вода на храна. Киселина инјекција е индициран ако скала формирање тенденција на струја саламура е над 0,3 што се мери со LSI. Или сулфурна или хлороводородна киселина може да се користи за оваа намена.

 Што прави еден antiscalant?

Antiscalants биле прикажани за да бидат ефективни во продолжување на интервали помеѓу хемиски cleanings на мембрани RO. Овие производи обично се формулирани за да се вклучуваат неоргански фосфати, органофосфати и dispersants. Некои Antiscalant содржат негативно наелектризирани полимери и dispersants дека може да реагира со катјонски полимери кои би можеле да се дозирана поток пред медиумите филтри. На Antiscalant мора да бидат компатибилни со овие полимерите; во спротивно, реакцијата производ ќе изпортвам мембраните.

Дали сите системи бараат хемиско чистење?

И покрај сите напори за да се заштити системот од fouling и ќе ја изгуби флукс, на крајот на мембраните ќе бара хемиско чистење. А welldesigned RO систем ќе содржи одредби за чистење пропадна за да се олесни процесот на чистење. Пропадна треба да содржи хемиски резервоарот, решение грејач, пумпа за рециркулација, канализација, црева, и сите други поврзување и опрема потребни за остварување на целосна хемиско чистење на модули на РК.

Сакаат да работат со САД?


WhatsApp Онлајн Chat!